כתבה באתר "רמלוד נט באר יעקב"

כתבה באתר "דבר"

וידאו אירוע הפתיחה

נגן וידאו

וידאו אירוע הפתיחה

קרא עוד

כתבה באתר "דבר"

https://www.davar1.co.il/423516/

קרא עוד

בשנים האחרונות נושא קידום נשים ושוויון מגדרי הוא נושא שנימצא בשיח הציבורי ומעורר הרבה מאוד רגשות, מחלוקות ורצון לשנות. מרכז משנות מנגיש לקהל רחב ומגוון, הכולל גברים ונשים, סוגיות בנושא קידום נשים ושוויון מגדרי ,בהיבט היסטורי, תוך שימוש בכלים ייחודיים אינטראקטיביים, המאפשרים לדון בנושא בצורה יצירתית המותאמת לגילאים שונים. אני שמחה על הקמת המרכז ועל שיתוף הפעולה בין עיריית ירושלים ומרכז "משנות". ממליצה בחום להגיע ולהתנסות בחוויה יוצאת דופן.

אורלי בן אהרון
יועצת ראש העיר וממונה על קידום נשים, עיריית ירושלים

כאשר ביקרתי לראשונה ב"מרכז משנות" של נעמת, ממש סמוך להקמתו, התגובה הראשונית שלי היתה "וואוווווווו"!! מעבר להיות המרכז מזמין מבחינת נראותו והאנרגיות שבו, התכנים פשט קולעים! מאז הגעתי לשם עם כ-10 קבוצות, מעורבות נשים וגברים ועוד היד נטויה... כיועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, מצאתי בפעילות המרכז דרך נהדרת לפתיחות מחשבתית והתמודדות עם דילמות יומיומיות שלא בטוח שניתנה עליהן הדעת בהקשר של איך היינו רוצים שהעולם סביבנו יראה. הפעילו והמרכז עצמו מאפשרים להציף, לחדד סנסורים ולצאת משם "עירניים" הרבה יותר מהמצב שהיו לפני הכניסה למקום. מעבר לכך, מדובר בפעילות מגבשת, ביצירת שיח בלתי פורמלי עם עמיתים, והכל באווירה נינוחה ונועם. תודה אישית לליאת ויצמן, מנהלת המרכז, על שת"פ וגמישות מירבית על מנת לאפשר הוצאת כמה שיותר קבוצות לחוויה המעצימה הזו!

נירית טננבאום
יועצת ראה"ע רמלה לקידום מעמד האישה

שלוחת 'המעיין' של המכינה הקדם צבאית מסבח"ה (מסע בחברה הישראלית) זכתה להשתתף במיזם "משנות" במסגרת סמינר מגדר. הביקור בנעמת היה הסיפתח לסדרה ובכנות, הסיפתח הכי טוב שיכלנו לבקש. בין מיצגי הנשים המשפיעות בישראל ובעולם, דרך דילמות מגדריות שונות ודיבייטים בנושא, ניסנו לבאר מה זה בכלל מגדר ומה זה שוויון מגדרי. מושגים שלחלק היו מוכרים ולחלק ממש לא הפכו לנושא שיח מעורר עבור הקבוצה וגירו אותה לחשוב, להציף תחושות ומחשבות שליוו אותה לפני ובמהלך המכינה ורגע לעצור ולהתבונן על החברה בה הם.ן חיים.ות מנקודת מבט אחרת. המפגש והמקום הבטוח והפתוח לדבר על נושאים מגדריים המשיכו ללוות את המכינה גם אחרי המפגש. הליווי של המנחים.ות והאינטראקטיביות בה הנושאים הועברו הלהיטו את הקבוצה לחשוב ולאתגר אחד את השניה באחריות שלנו כחברה או כקבוצת שווים במכינה על השיח והתפיסות המגדריות בחברה הישראלית. בין הדברים הכי עוצמתיים היה הרגע שבו המכיניסטים.ות הביאו את המפגש לתוך המכינה והחלו לדון ביניהם.ן על הלשון המגדרית (רבים ורבות) וכן על המשמעות של המגדר שנולדו עמו על החיים של כל אחד ואחת מאיתנו. תודה על החוויה המחדשת!

דר אברהם
מנהלת שלוחת המעיין של המכינה הקדם צבאית מסבח"ה (מסע בחברה הישראלית)
X